Egyéb

Kiadónk története

A Magyar Mercurius Kiadó 1993 szeptember 1-én alakult a magyar kultúra, magyar történelem szakkiadójaként. A kezetektől fogva különös hangsúlyt fektettünk könyveink jó minőségére, a betűtípustól kezdve a különleges papíron át az igényes kötésig.

Kiadványaink között legsikeresebbek voltak Kriza János székely népmeséi Marton Magda rajzaival, Tompos Lilla A díszmagyar című kötete, Magyarország vármegyéinek kézi atlasza Kogutowicz Manótól és Bencsik Gábor Horthy-életrajza.

Köszönti Önt a Magyar Mercurius Kiadó!

Kiadónk a magyar kultúra, a magyar történelem igényes kivitelű köteteit kínálja Önnek. Kiadványaink számos könyvesboltban is megtalálhatók, de közvetlenül tőlünk is megrendelhetők. Ha már olvasónk volt, reméljük elégedetten tér vissza hozzánk. Ha még nem vásárolt köteteinkből, reméljük most próbát tesz velünk.

Amennyiben  véleménye, kérése, javaslata van, kérjük írja meg itt.

A magyar viseletek története

Az öltözet minden részletében: anyagában, színében, díszítésében árulkodik viselője neméről, koráról, a társadalomban elfoglalt helyéről és nemzetiségéről is. Nem kell nagyon visszamennünk a történelemben, így volt ez a 20. század kezdetén is, és bizonyos alkalmakkor felöltött ruhánkat még ma is megszabja az évszázadok óta élő konvenció. Ezzel a térben és időben egyaránt változó jelképrendszerrel, egy-egy ruhatípus kialakulásával, elterjedésével, a terjedés irányával, a különböző, nyugatról és keletről érkező hatásokkal foglalkozik a magyar viselettörténet. Mindehhez elsődleges forrásként a ruhadarabok szolgálnának, sajnálatos módon azonban a mérsékelt éghajlatú területeken a természetes alapanyagú textíliák elvétve, csak nagyon szerencsésen alakuló klimatikus viszonyok között maradnak meg. 

Oldalak